fredag 17 juli 2009

Min insändare

Här kommer hela min insändare som jag skrev om Solveig Zander. Jag gläds åt att fler inser att hon bara gjorde ett misslyckat försök att ragga röster. Nästan alla insändare har varit negativa och centern gynnas inte av hennes idiotiska påhitt.
Jag kanske ska göra ett försök också. Att leva med en riksdagspolitikers lön i 2 veckor. Då kanske jag också kunde ha råd att äta ute och göra annat kul. Med tanke på att en riksdagspolitiker tjänar mer på 2 månader än jag gör under ett helt år så kanske det är en sådan man ska bli. Kan Zander vara det så kan väl alla, det verkar inte så svårt.

Insändaren:

Desperata politiker hittar ofta på en massa tokerier för att försöka locka till sig ett par extra röster. Ju närmare val vi kommer desto fjantigare blir de. Sällan har vi dock sett något mer korkat än det påhitt Solveig Zander (C) har kommit på. Jag förstår att hon måste försöka göra vad som helst för att locka väljare till ett döende parti, men att hon är så verklighetsfrånkopplad kunde man inte ana.

Att leva på 550 kronor per vecka (per person) är lyxliv för många pensionärer med garantipension, tro mig, jag har under flera år som långtidssjuk levt med den lägsta sjukersättningen (garantiersättningen) och den ligger ungefär på samma nivå som garantipensionen.
Hur många pensionärer har råd att spendera alla pengar de får kvar efter att ha betalat den månadens hyra? Bor de dessutom på ställen som Kryddgården etc. så kan de ha en hyra på 6-7000 och bostadstillägget täcker bara 93% av hyran upp till 5000:- (för ensamstående, eller 2500:- per person om man är gift). Allt över det får pensionärer betala ur egen ficka.

Hur många sjukbesök behöver Zander göra under dessa 2 veckor? Hur många medicininköp, hur många försäkringar måste hon betala etc. etc. Efter dessa 2 veckor (som är på semestern dessutom) har hon sin feta lön att betala hyran med och slipper oroa sig för att pengarna ska räcka. Behöver hon köpa något väntar hon bara tills perioden är över och köper det då. En pensionär med garantipensionen kanske aldrig får råd att köpa sig en ny TV eller liknande om den de har går sönder.


Vill man som politiker veta hur det är att leva under de förhållanden som garantipensionen ger så finns det ett riktigt bra sätt. Gå ut och prata med de ålders- och sjukpensionärer som lever så. Lyssna och inse att något är fel i Sverige då det finns folk som mot slutet av sitt liv får leva med så knappa inkomster då de av olika orsaker inte lyckats jobba upp till en bättre pension. Många kvinnor som varit hemmafruar under stor del av livet och servat man och barn får som pensionärer vända på varenda krona för att få ett någorlunda drägligt liv. Här kan jag inte bara beskylla den nuvarande regeringen utan även hos tidigare socialdemokratiska regeringar så har pensionärerna glömts bort. Det enda som är säkert är att om vi har kvar den regering vi har nu även efter nästa års val så kommer inte pensionärerna att få det bättre, tyvärr.


Zander verkar tro att hon ska utföra en stor bedrift men det blir bara ett totalt misslyckat utspel. Ett fjantigt spel för gallerierna som inte ens Zanders få anhängare kan se värde i.

Jag ska ge Solveig Zander ett gott råd inför valet 2010. Pensionera dig från politiken, för politiker med så här korkade idéer behövs inte.

tisdag 7 juli 2009

Tillbaka efter vila

Jag är återigen tillbaka i Enköping efter några veckors välbehövlig vila. Kände att jag var på väg rakt in i väggen igen och då jag fortfarande är sjuk och inte blivit bättre sedan då jag råkade ut för mina problem så kunde det ha slutat illa.
Men...lite vila gjorde gott. Ingen politik eller internet på 4 veckor gjorde att det känns som en nystart nu.

Idag hade jag en insändare om Solveig Zanders löjliga påhitt. Lägger ut hela på bloggen inom kort.
Tyvärr hade Ep tagit bort mitt (S) efter namnet men det är inget större bekymmer. Kul iaf att jag återigen fick med en rad från min insändare på förstasidan. Händer nästan varje gång som jag har en insändare och det måste ju tyda på något :)